Novčana pomoć ženama za kupovinu bele tehnike i opreme za preradu voća i povrća

Tokom marta i aprila meseca realizovan je konkurs za dodelu bespovratne pomoći u opremi ženama koje se bave preradom voća i povrća, a za potrebe nabavke opreme za preradu i pakovanje proizvoda i bele tehnike. Pomoć je dobilo oko 40 poljoprivrednica  sa teritorije opština Aleksinac, Knjaževac i Ražanj. Najveći broj proizvođačica je odobrena sredstva upotrebio za kupovinu kuhinjskih aparata za preradu, mašina za pranje sudova, šporeta i novog posuđa. U okviru istog poziva, desetak žena iz udruženja “Ukus prirode” iz Štipine kod Knjaževca dobilo je mlin za voće, hidro presu i mini sušaru.

Konkurs je realizovan u okviru projekta „Razvoj ženskog agro-preduzetništva u Jugoistočnoj Srbiji“ koji realizuju Karitas Slovenije i Caritas Beogradske nadbiskupije u partnerstvu sa tri pomenute opštine. Ukupan iznos dodeljene pomoći je preko 15000 evra.

Projekat „Razvoj ženskog agro-preduzetništva u Jugoistočnoj Srbiji“ sprovode Karitas Slovenije i Caritas Beogradske nadbiskupije u partnerstvu sa opštinama Knjaževac, Aleksinac i Ražanj.

„Ovaj projekat sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije. Stavovi izneti u njemu izražavaju stavove Caritasa Beogradske nadbiskupije, ali ne i zvanične stavove Vlade Republike Slovenije.“

MRSS_logo_vertical_SLO_CMYK-1