Završeni radovi na poljoprivrednim gazdinstvima

Tokom prethodnih sedmica mala poljoprivredna gazdinstva koja se bave preradom voća i povrća sa teritorije opština Aleksinac, Ražanj i Knjaževac realizovala su radove za potrebe adaptacije prostorija za preradu, skladištenje i prodaju poljoprivrednih proizvoda. Konkurs je imao za cilj da se unaprede higijensko-sanitarni uslovi na domaćinstvima aktivnim u ovoj oblasti, a pomoć je dodeljena u vidu građevinskog materijala kao jednokratna i bespovratna.

Ukupan iznos dodeljene pomoći je preko 18000 evra, a pomoć su dobile 42 žene. U najvećem broju slučajeva, odobrena sredstva upotrebljena su za obezbeđivanje sanitarnih čvorova, oblaganje prostorija vodootpornim materijalima, proširivanje prostorija za preradu voća i povrća, zamenu dotrajale stolarije i nabavku izolacionih materijala.

Projekat „Razvoj ženskog agro-preduzetništva u Jugoistočnoj Srbiji“ sprovode Karitas Slovenije i Caritas Beogradske nadbiskupije u partnerstvu sa opštinama Knjaževac, Aleksinac i Ražanj.

„Ovaj projekat sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije. Stavovi izneti u njemu izražavaju stavove Caritasa Beogradske nadbiskupije, ali ne i zvanične stavove Vlade Republike Slovenije.“

MRSS_znak