Žene dobile ambalažu i etikete za proizvode od voća i povrća

U okviru projekta “Razvoj ženskog agro-preduzetništva u jugoistočnoj Srbiji”, oko 60 poljoprivrednica u opštinama Aleksinac, Ražanj i Knjaževac aktivnih u preradi voća i povrća dobilo je ambalažu u vidu staklenih flaša i tegli za svoje prerađevine. U skladu sa važećim pravilnikom, dizajnirane su i odštampane samolepljive etikete sa deklaracijama za preko 90 poljoprivrednih proizvoda. U najvećoj meri, u pitanju su različite vrste slane i slatke zimnice, ali su tu i proizvodi poput domaćih kora pečenih na plotni, likera od šumskog voća i matični voćni sokovi. Tokom jeseni predviđeno je da proizvođačice uzmu učešća na više sajmova domaće hrane tokom kojih će ih promovisati i ponuditi kupcima.

Projekat „Razvoj ženskog agro-preduzetništva u Jugoistočnoj Srbiji“ sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije, a realizuju Karitas Slovenije i Caritas Beogradske nadbiskupije.

„Ovaj projekat sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije. Stavovi izneti u njemu izražavaju stavove Caritasa Beogradske nadbiskupije, ali ne i zvanične stavove Vlade Republike Slovenije.“

MRSS_znak