Novčana pomoć ženama za adaptaciju prostorija za preradu voća i povrća

Tokom aprila realizovan je konkurs za dodelu novčanih sredstava ženama koje se bave preradom voća i povrća, a za potrebe adaptacije prostorija za preradu, skladištenje i prodaju poljoprivrednih proizvoda. Konkurs je imao za cilj da se unaprede higijensko-sanitarni uslovi na poljoprivrednim domaćinstvima aktivnim u ovoj oblasti, a pomoć je dodeljena u vidu građevinskog materijala kao jednokratna i bespovratna.

Ukupan iznos dodeljene pomoći je preko 18000 evra, a pomoć su dobile 42 žene sa teritorije opština Aleksinac, Ražanj i Knjaževac. U najvećem broju slučajeva, odobrena sredstva biće upotrebljena za obezbeđivanje sanitarnih čvorova, oblaganje prostorija vodootpornim materijalima, proširivanje prostorija za preradu voća i povrća, zamenu dotrajale stolarije i nabavku izolacionih materijala. U cilju preventivne zaštite od virusa COVID-19 i u skladu sa merama nadležnih institucija, prijave su podnošene elektronskim putem.

Projekat „Razvoj ženskog agro-preduzetništva u Jugoistočnoj Srbiji“ sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije, a realizuju Karitas Slovenije i Caritas Beogradske nadbiskupije.

„Ovaj projekat sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije. Stavovi izneti u njemu izražavaju stavove Caritasa Beogradske nadbiskupije, ali ne i zvanične stavove Vlade Republike Slovenije.“

MRSS_znak