Završene obuke na temu prodaje poljoprivrednih proizvoda preko interneta

U okviru projekta “Razvoj ženskog agro-preduzetništva u jugoistočnoj Srbiji”, u prethodna dva meseca realizovane su u opštinama Aleksinac, Ražanj i Knjaževac  radionice na temu prodaje poljoprivrednih proizvoda putem interneta. Zbog smanjenih mogućnosti za plasman poljoprivrednih proizvoda usled globalne pandemije i nemogućnosti direktnog kontakta sa kupcima, cilj obuke bio je da se proizvođačicama ovaj vid prodaje učini pristupačnijim, a zainteresovanim domaćinstvima pruži tehnička pomoć.

Na dosadašnjih 5 radionica učešće je uzelo oko 50 žena. Tokom tri dana njima su predstavljene sve prednosti internet prodaje. Danas veliki broj ljudi svakodnevno pretražuje i poručuje proizvode sa interneta, načini dostave su brojni i raznoliki, pa je  bilo važno ženama predočiti da je ovakav vid promocije njihovih proizvoda praktično besplatan.

Učesnicama koje su imale internet stranice ili naloge na društvenim mrežama namenjene prodaji dati su saveti kako da ih unaprede, a ženama koje nisu imale prilike da do sada prodaju preko interneta pružena je tehnička pomoć da to započnu.

Projekat „Razvoj ženskog agro-preduzetništva u Jugoistočnoj Srbiji“ sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije, a realizuju Karitas Slovenije i Caritas Beogradske nadbiskupije.

„Ovaj projekat sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije. Stavovi izneti u njemu izražavaju stavove Caritasa Beogradske nadbiskupije, ali ne i zvanične stavove Vlade Republike Slovenije.“

MRSS_znak