Završene praktične radionice za prerađivačice voća i povrća

U oktobru i novembru mesecu, u organizaciji Caritasa Beogradske nadbiskupije, realizovane su poslednje praktične radionice za pripremu prerađevina od voća i povrća. Uz pomoć tehnologa, žene korisnice projekta „Razvoj ženskog agropreduzetništva u Jugoistočnoj Srbiji“ imale su priliku da prođu tehnološki postupak proizvodnje prethodno izabranih proizvoda. Poslednje u nizu održane su radionice za preradu dunje u selima opština Knjaževac i Ražanj, na kojima su pripremani sokovi i slatka zimnica od ovog voća. U cilju preventivne zaštite od virusa COVID-19 i u skladu sa merama nadležnih institucija, polaznice su bile podeljene u male grupe, a radionice realizovane u samim poljoprivrednim domaćinstvima. 

Projekat „Razvoj ženskog agro-preduzetništva u Jugoistočnoj Srbiji“ sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije, a realizuju Karitas Slovenije i Caritas Beogradske nadbiskupije.

„Ovaj projekat sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije. Stavovi izneti u njemu izražavaju stavove Caritasa Beogradske nadbiskupije, ali ne i zvanične stavove Vlade Republike Slovenije.“

MRSS_znak