Realizovana poslednja obuka za prerađivače voća i povrća u Aleksincu

U ponedeljak i utorak ove nedelje, u organizaciji Caritasa Beogradske nadbiskupije, a u prostorijama Caritasa Aleksinac, održana je poslednja u nizu od 6 teorijskih obuka o tehnologiji voća i povrća započetih početkom prošlog meseca. Učešće je uzelo 10 poljoprivrednica iz aleksinačkih sela Tešica, Trnjane, Gornja Pešćanica i Vitkovac. Cilj dvodnevnog treninga, kao i prethodnih puta, bio je da se žene upoznaju sa osnovnim tehnološkim parametrima i postupcima u preradi voća i povrća, kako bi u kasnijoj fazi projekta svoje proizvode unapredile i, uz mentoring i poboljšan marketing, plasirale na tržište. U cilju preventivne zaštite od virusa COVID-19 i u skladu sa merama nadležnih institucija, polaznice su bile podeljene u dve manje grupe, u prepodnevnom i poslepodnevnom terminu. Poštovana je i mera nošenja maski i dezinfekcije i vetrenja prostorija.

Projekat „Razvoj ženskog agro-preduzetništva u Jugoistočnoj Srbiji“ sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije, a realizuju Karitas Slovenije i Caritas Beogradske nadbiskupije.

 

„Ovaj projekat sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije. Stavovi izneti u njemu izražavaju stavove Caritasa Beogradske nadbiskupije, ali ne i zvanične stavove Vlade Republike Slovenije.“

MRSS_znak