Nastavljene obuke za žene aktivne u preradi voća i povrća

Nakon završetka obuka u Knjaževcu, prošle nedelje realizovani su i treninzi o tehnologiji voća i povrća za poljoprivrednice sa teritorija opština Aleksinac i Ražanj. Cilj dvodnevnog treninga bio je da se žene, njih tridesetak, upoznaju sa osnovnim tehnološkim parametrima i postupcima u preradi voća i povrća, kako bi u kasnijoj fazi projekta svoje proizvode unapredile i, uz mentoring i poboljšan marketing, plasirale na tržište. Obuke je organizovao Caritas Beogradske nadbiskupije, u saradnji sa Caritasom Aleksinac i opštinom Ražanj. U cilju preventivne zaštite od virusa COVID-19 i u skladu sa merama nadležnih institucija, polaznice su bile podeljene u dve manje grupe, u prepodnevnom i poslepodnevnom terminu. Poštovana je i mera nošenja maski i dezinfekcije i provetravanja prostorija.

Poslednja obuka za deset poljoprivrednica iz Aleksinca zakazana je za kraj avgusta.

 

Projekat „Razvoj ženskog agro-preduzetništva u Jugoistočnoj Srbiji“ sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije, a realizuju Karitas Slovenije i Caritas Beogradske nadbiskupije.

„Ovaj projekat sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije. Stavovi izneti u njemu izražavaju stavove Caritasa Beogradske nadbiskupije, ali ne i zvanične stavove Vlade Republike Slovenije.“

MRSS_znak