Kliničko-bolničkim centrima “Bežanijska kosa” i “Zemun” isporučena donacija

Predaji donacije ispred KBC Bežanijska kosa prisustvovali su vd direktora doc. dr Marija Zdravković, vd zamenik direktora ass. dr Borislav Tošković, dok su predaji donacije ispred KBC Zemun prisustvovali glavna sestra bolnice VMS Aleksandra Stojić sa timom svojih kolega.

Uz iskreno divljenje svima onima koji svaki dan ulažu maksimalne stručne i ljudske napore da zbrinu pacijente zaražene corona virusom, istovremeno rizukujući svoje živote i živote svojih najmilijih, ova donacija je samo mali znak zahvalnosti i podrške upućena onima koji su na prvoj liniji odbrane. Na nama pojedincima je da damo svoj lični doprinos, poštovanjem propisanih epidemioloških mera, dok je na društveno osvešćenim organizacijama, kao što je to Caritas, da doprinos daju u skladu sa svojim mogućnostima, kroz podršku Covid-19 bolnicama – izjavio je direktor Caritasa Beogradske nadbiskupije dr Miloje Veljić.

Sredstva za nabavku uređaja i zaštitnih sredstava u iznosu od 3.502.440 dinara obezbedila je Italijanska Biskupska Konferencija (CEI).