Centar za azilante Krnjača 10.04.2019.

Caritasov „Dečji kutak“ za decu uzrasta od 2 do 6 godina radi u kampu Krnjača već godinu dana. Sredstva za početni rad kutka obezbedio je Caritas Nemačke, a finansiranje je nastavila Italijanska humanitarna organizacija IPSIA. Aktivnosti su prilagođene navedenom uzrastu i obuhvataju igraonice unutar kutka i na otvorenom. Za decu se organizuju kreativne, edukativne, sportske i muzičke radionice, kao i gledanje crtanih filmova, vreme za igru i ples. Caritasov edukator usmerava decu da u radionicama sarađuju međusobno, a njihovi zajednički radovi ukrašavaju prostor stvarajući šarenu i veselu atmosferu. Kroz muzičke radionice mališani se opuštaju i razvijaju motoričke i orijentacione sposobnosti. Gledanje crtanih filmova koje privlači veliki broj dece, osim zabave u ovoj prostoriji predstavlja i način usvajanja određenih znanja, učenje jezika i razvijanje sposobnosti održavanja pažnje i koncentracije

Sastanci sa roditeljima održavaju se jednom nedeljno i na njima se roditelji informišu o tome kako deca provode svoj dan u kutku, njihov napredak u razvoju i  roditelji iznose svoje ideje i sugestije za unapređenje rada sa decom.