Mišićevi dani

Od kada su 1997. godine stanovnici Opštine Mionice odabrali dan rođenja svog slavnog sugrađanina, Vojvode Živojina Mišića, za Dan opštine Mionica, od tada se organizuje i kulturno-turistička manifestacija „Mišićevi dani“. Mišićevi dani tradicionalno počinju polaganjem venaca na spomenik Živojinu Mišiću i podizanjem zastave Manifestacije na trgu vojvode Živojina Mišića, a jedna od aktivnosti tokom ovog mioničkog praznika posvećenom jednom od najvećih srpskih vojskovođa je i tradicionalni turnir u malom fudbalu.  Ovogodišnji turnir u malom fudbalu može se smatrati internacionalnim pošto su po prvi put učešće uzele i dve ekipe iz Centra za azil u Bogovađi. U malom fudbalu “tri na tri” timovi iz Bogovađe predvođenim operaterima Caritasa i italijanske IPSIA-e, posle dve pobede i dva poraza zauzeli su sredinu tabele i nisu se plasirali u finalne mečeve. Oba tima iz Centra za azil u Bogovađi pokazala su kvalitet ali ono što je najbitnije dobro su prihvaćena od strane lokalnog stanovništva.

Turniru u malom fudbalu u Mionici prethodio je Caritasov turnir u malom fudbalu organizovan u Centru za azil u Bogovađi u kome je uzelo učešće šest ekipa, a dve prvoplasirane ekipe obezbedile su učešće na turniru organizovanom u sklopu “Mišićevih dana”.

Zahvaljujući podršci inostrane mreže Caritasa i italijanske organizacije IPSIA, Caritas Valjevo prisutan je sa različitim psihosocijalnim, sportskim i edukativnim aktivnostima u Centru za azil u Bogovađi od jeseni 2016. godine.