OTVORENA IZLOŽBA PSIHOSOCIJALNI ART RAD

Jedna od tehnika psihosocijalne podrške, koja se pruža u Centru za azil Bogovađa, je tzv. ”Psihosocijalni Art rad”.  Kroz živopisne boje kolaž papira, novinske isečke, tragove flomastera i voštanih boja,  primećuju se teška iskustva migranata iz ratova, putovanja, sećanja na domovinu, porodicu ali i želje i stremljenja ka normalnom životu, u miru i blagostanju.

Da njihovi radovi,  potrebe i životni ciljevi izliveni na papir,  ne bi ostali samo dostupni  očima Caritasovih operatera u Centru za azil u Bogovađi u Valjevu je 19. aprila u Ogradnoj galeriji otvorena izložba „Psihosocijalni Art rad“.  Postavljena izložba u centru Valjeva  ima za cilj  kreiranje mosta između migranata i domaćina,  umanjivanje nacionalnih konflikata među prisutnim migrantima u Bogovađi kao i međusobno upoznavanje i prihvatanje pripadnika različitih nacija i zemlje domaćina.

Caritas Valjevo prisutan je u Centru za azil u Bogovađi od oktobra 2016. godine sa timom domaćih i međunarodnih operatera, pružajući psihološku podršku, animaciju i interkulturalne aktivnosti. Cilj ovih aktivnosti je poboljšanje kvaliteta života ljudi koji borave u Centru za azil u Bogovađi i očuvanje njihovog psiho-fizičkog zdravlja.  Aktivnosti Caritasa Valjevo u Bogovađi sprovode se uz podršku Caritasove internacionalne mreže, Caritasa Nemačke i Italijanske organizacije IPSIA.