Podrška ženama: Caritas Beogradske nadbiskupije na sastanku u Ministarstvu spoljnih poslova Slovenije u Ljubljani

Tročlani tim Caritasa Beogradske nadbiskupije boravio je u Ljubljani od 14. do 16. marta povodom realizacije projekta „Socio-ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim oblastima Jugoistočne Srbije“ koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije, a realizuje CBN u saradnji sa opštinama Aleksinac, Ražanj, Boljevac i Knjaževac. Tokom boravka, održana su dva sastanka kojima su u ime CBN-a prisustvovali direktor, menadžer i asistent projekta. Prvi je upriličen u Ministarstvu spoljnih poslova Slovenije, gde su predstavnici slovenačkog i beogradskog Karitasa obavestili predstavnicu Ministarstva o toku projekta, aktuelnim aktivnostima i dinamici dalje realizacije. Bila je to, takođe, prilika da se razgovara i o drugim projektima koje Karitas realizuje, kao i iz prve ruke čuje o daljim planovima Ministarstva kada je reč o inostranoj razvojnoj pomoći.

Nakon ovog, organizovan je i radni sastanak u Caritasu Slovenije, gde su predstavnici dva Karitasa radili na nacrtu kriterijuma za predstojeći konkurs za dodelu bespovratnih sredstava nezaposlenim ženama na selu čije je objavljivanje planirano za maj mesec.

Poslednjeg dana boravka, predstavnici oba Karitasa gostovali su na radiju „Ognjišče“ u LJubljani gde su sa slušaocima podelili iskustva sa dosadašnjih projekata u Srbiji koje finansira Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije. Pored predstavljanja projekata podrške nezaposlenim ženama na selu i promocije dečjih prava u školama, najviše reči bilo je o Karitasovoj pomoći migrantima i drugim aktuelnostima vezanim za migrantsku krizu.