Poseta delegacije ECHO centrima za izbeglice i migrante u Preševu, Bujanovcu i Vranju

U ponedeljak je delegacija ECHO, koji kao donator pokriva distribuciju hrane u izbegličkim centrima u Srbiji, obišla prihvatne centre na jugu Srbije (Preševo, Bujanovac i Vranje). U centru za migrante Preševo predstavnici ECHO iz Brisela i Srbije, ručali su sa korisnicima i sa zaposlenima Caritasa i Čovekoljublja koji u partnerstvu obezbeđuju hranu za migrante. Uz podršku Caritasa Srbije, Caritas Beogradske nadbiskupije obezbeđuje doručak i ručak, a Čovekoljublje užinu i večeru, za migrante smeštene u centrima za migrante u Preševu, Bujanovcu i Vranju.

Predstavnici ECHO upoznali su se organizacijom rada i uslovima podele, vođenjem evidencije broja podeljenih obroka, higijenom, kao i sa zaposlenima Caritasa, kao i sa zaposlenima socijalnog preduzeća Tradicija Juga iz Vranja koji su dobavljači doručka i ručka u sva tri centra na jugu Srbije.

Tokom posete, delegacija je obišla centar, te posetila i prostorije Caritasa u kojima su organizovane radionice i psiho socijalna podrška za decu i odrasle migrante.