Radionica o dečjim pravima za decu školskog uzrasta

U utorak 26. decembra održana je radionica za decu migrante nižeg školskog uzrasta koja su sa porodicama smeštena u izbegličkom centru u Bujanovcu. U interaktivnoj radionici koju je vodio dr Adnan Hasan, najmlađi migranti upoznati su sa svojim pravima i obavezama. U radionici su kao pomoćno edukativno sredstvo upotrebljene karte sa dečjim pravima koje je za projekat dizajnirao Caritas Beogradske nadbiskupije. Deca su iznosila svoje mišljenje o dečjim pravima i iznosila primere iz svog života. Posle radionice, karte sa dečjim pravima odneli su u svoje porodice i ispričali im šta su naučili na radionici.

Radionica je proistekla iz projekta Dečjih prava koji je 2016. i 2017. godine implemetiran u saradanji sa Karitasom Slovenije i Razvojnom agencijom vlade Slovenije, a bio namenjen nastavnicima i učenicima osnovnih i srednjih škola u južnoj Srbiji, kao i deci izbeglicama i migrantima školskog uzrasta i njihovim roditeljima. Radionice su sada postale sastavni deo rada Caritasovih timova za psihosocijalnu podršku, edukaciju i animaciju izbeglica i migranata.