Delegacija Caritasa Beogradske nadbiskupije prisustvovala humanitarnom koncertu “Klic dobrote” u Celju

Beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar, direktor Caritasa Beograske nadbiskupije, dr Miloje Veljić i direktor Caritasa Aleksinac, Goran Žalac, su u sredu, 29. novembra 2017. god. zajedno sa svojim kolegama prisustvovali 27. tradicionalnom humanitarnom koncertu “Klic dobrote” u Celju, koji Karitas Slovenije organizuje u saradnji sa RTV Slovenije. Koncert iz dvorane Golovec direktno su emitovali TV Slovenija, Radio Slovenija i Radio Ognjišče.

I ove godine glavna svrha koncerta bilo je prikupljanje materijalne pomoći za više od 20.000 najugroženijim porodica širom Slovenije.

Moto koncerta glasio je “Gde sam kod kuće” i podstakao je širu javnost da razmišlja o kući. Gde je naše srce, tamo se osećamo kao kod kuće. Gde su ljudi koji nas vole, tu je naš dom. Toplina doma potrebna je brojnim porodicama koje su u nevolji, a najveći poklon koji Caritas može dati čoveku u potrebi je prihvatanje, razumevanje i sigurnost i na taj način Caritas pokušava da izgradi dom za porodice u potrebi i olakša njihovu nevolju.

S ciljem da bude što više porodica koje će ponovo osetiti toplinu u njihovom domu, brojni izvođači, pevači i drugi umetnici su svojim volonterskim nastupom privukli mnoge posetioce koji su zajedno sa gledaocima i slušaocima pomogli Slovenskom Karitasu da prikupi neophodna sredstva za porodice u nevolji i dobrom muzičkom atmosferom na koncertu odgovorili na pitanje „Gde sam kod kuće“.

Za vreme i nakon koncerta prikupljeno je 157.499,00 Eura, a kampanja prikupljanja pomoći za najugroženije slovenačke porodice nastavlja se do kraja kalendarske godine.

Beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar i Premijer Slovenije Miroslav Cerar

Beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar, Imre Jerebic-bivši generalni tajnik Karitasa Slovenije i mag. Cveta Uršič-novi generalni tajnik Karitasa Slovenije

Predsednik Slovenskog Karitasa mons. nadbiskup Alojzij Cvikl sa prigodnim poklonom koji je odlazeći generalni tajnik Karitasa Slovenije Imre Jerebic dobio od dir. CBN-a dr Miloja Veljića

Caritas Aleksinac i Caritas Maribor