Izbeglice preseljene iz centra Beograda opremljene novom odećom u Krnjači

Nakon akcije preseljenja izbeglica i migranata koji su boravili u barakama iza Železničke stanice u Beogradu najveći broj prisutnih maloletnika bez pratnje smešten je u Centar za azil Krnjača. Odeća koju su duže vreme nosili, boraveći na otvorenom u centru grada, zamenjena je novim čistim trenerkama, koje su donirane od strane Caritasa. Pored toga svi novi stanari Centra za smeštaj tražilaca azila Krnjača dobili su i novi veš i peškire.

Caritas je i sam pomogao akciju preseljenja izbeglica iz centra Beograda, preko svog mobilnog psiho-socijalnog tima, u koji su uključeni prevodilac i psiholog iz Caritasa, kao i socijalni radnici iz Gradskog centra za socijalni rad. Članovi ovog tima su, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, razgovarali sa izbeglicama i objasnili im značaj prelaska u zvanične centre, u kojima su smešteni u neuporedivo boljim uslovima i bezbednijoj situaciji.

Ove aktivnosti su podržane od strane Nemačkog Ministarstva spoljnih poslova, kroz projekat Humanitarna pomoć za izbeglice u Srbiji 2017-2018.