Caritas podelio vaučere za materijalno ugrožene porodice na Voždovcu

Predstavnici Caritasa podelili su 199 vaučera za materijalno ugrožene porodice sa teritorije Opštine Voždovac, u saradnji sa Gradskim centrom za socijalni rad. Svaka porodica dobila je vaučere u vrednosti od 5000 dinara, koje mogu da iskoriste u Delhaize marketima do kraja godine.

Podeli vaučera u petak 20. maja prisustvovali su Vladimir Ilić, direktor Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, predsednik Privremenog organa GO Voždovac Aleksandar Savić, članica opštinskog veća za socijalna pitanja Ana Ćirić i rukovodilac odeljenja centra za socijalni rad Opštine Voždovac Dragi Šantić.

Predsednik Privremenog organa Opštine Voždovac Aleksandar Savić se zahvalio organizaciji Caritas na pomoći lokalnom stanovništvu u vidu vaučera, koje će oni moći da iskoriste za ono što im je neophodno.

Vladimir Ilić, direktor Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu je naglasio da je podela vaučera jedna u nizu akcija u ime dugogodišnje i uspešne saradnje Caritasa i Gradskog centra za socijalni rad i dodao da je na teritoriji Beograda Caritas već podelio vaučere u opštinama Stari grad, Vračar, Savski venac i Lazarevac.

Podela vaučera je deo pomoći lokalnoj populaciji u Srbiji, u okviru projekta pomoći izbeglicama i migrantima. Na teritoriji Beograda na ovaj način pomognuto je 603 porodice korisnika narodnih kuhinja centara za socijalni rad.