Karitas i opštine za bolji položaj žena u ruralnim područjima

Početkom ove godine otpočela je realizacija projekta “Ekonomsko i socijalno osnaživanje žena u ruralnim oblastima jugoistočne Srbije“ koji se realizuje u partnerstvu Karitasa Slovenije, Karitasa Beogradske nadbiskupije, i opština Aleksinac, Boljevac, Knjaževac i Ražanj. Projekat finansira Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije, a sufinansiraju lokalne samouprave četiri opštine.

Osnovni cilj ovog projekta je poboljšanje uslova života žena iz ruralnih oblasti u jugoistočnoj Srbiji kroz započinjanje i/ili razvoj profitabilne aktivnosti u svom domaćinstvu. Osobe koje se prijave za učešće na ovom projektu biće uključene u više edukativnih aktivnosti, biće organizovana studijska putovanja i posete odgovarajućim sajmovima, a biće sproveden i konkurs za dodelu bespovratnih sredstava.

Za učešće u projektu mogu se prijaviti žene starosti 18 do 60 godina koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Ražanj.

Prijave se mogu izvršiti kod Vesne Živković, telefon: 037/841-014 i kod Dejana Gagića, 037/841-942 do 31.05.2017. godine